Ekonomi

MÜSİAD’dan ulaşıma övgü

İSTANBUL (İGFA) – Yüzyılda Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Programı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ev sahipliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Programda, Türkiye’nin ulaşım alanındaki atılımları ve gelecek hedefleri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, ulaşım ve altyapı alanında devrim niteliğinde gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Son yirmi yılda uygulanan ulaşım ve altyapı politikası, ülkemizin kalkınmasında ana etkenlerden biri olmuştur. güçlü ekonomi.”

Başkan Asmalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin jeopolitik konumu, medeniyetlerin kesiştiği, kültürlerin ve milletlerin buluştuğu, kadim ve çağdaş ticaret yollarının kesiştiği noktada olması, bu coğrafyada ulaşımın her türlüsünü stratejik kılmaktadır. Eğitimden turizme, sanayiden sanayiye. ticaret, kültürden spora ve gelişiminiz için uzun dar yolları kısaltmanız, kısacası insanları ve eserleri güvenli bir şekilde taşımanız gerekmektedir. Ülkenin güçlü ekonomisi.Kara, deniz, hava ve demiryollarına yapılan dev yatırımlar ekonomimizi büyük ölçüde geliştirdi.Ayrıca önemli tasarruflar yapma imkanı sağladı.Özellikle son yirmi yılda güvenli ve konforlu ulaşımda önemli aralıklar attığımız zaman, kazalar ve bu kazalara bağlı can kayıpları önemli ölçüde azalmıştır.Havayolunda gelinen noktayı ifade etmek bile e ulaşımda nasıl bir devrim yapıldığını görmemizi sağlıyor. Bu kadar yeter: 2002 yılında 26 olan aktif havalimanı sayısı bugün 57’ye, 55 milyon olan hava yolu terminal kapasitesi 334,7 milyona, 60 olan dış hat uçuş noktalarının toplam sayısı ise 342’ye ulaştı. Cumhuriyetimizin 100. yılına girmek ve Türk Yüzyılını ulaşım ve altyapıda dev atılımlarla karşılamaktır.”

Konuşmasında Anadolu değerlerine ve MÜSİAD’ın vizyonuna değinen Başkan Asmalı, “Gücünü milletimizin ileri görüşlülüğünden ve öngörüsünden alan, Anadolu’nun merhamet, şefkat ve cüretkarlığıyla yoğrulmuş bedelleri sahiplenen MÜSİAD’ın 165 şubesi ve Türkiye ve yurtdışındaki temas noktaları, 13 bini aşkın üyesi ve 60 bini aşkın şirketi ile ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Başkan Asmalı, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Dağları delip modern tüneller yapmak, denizlerin altından yollar geçmek, boğazlara köprüler yapmak, ülkeyi hızlı trenlerle dokumak kısacası kolay iş değil. , cennet vatanımızın güzel insanlarını sevdiklerine ve işlerine inançla ulaştırmak için… Merhum Abdurrahim Karakoç’un dediği gibi ‘Yollar uzun, yollar ince, aşk gelince yol kısalır.’ Mesele biraz da bu topraklara ve aziz milletimize aşık olup hizmet aşkıyla yanıp tutuşmak meselesi.Mesele inanmak, ideallere odaklanmak, hayalleri hatıraların bile ötesine taşıyabilmek meselesi. MÜSİAD’ımızın 33 yıldır yaptığı budur.Amerika Birleşik Devletleri’nin merhameti,şefkati ve yiğitliği ile yoğrulmuş değerleri kendine rehber edinen MÜSİAD,165 şubesi ve irtibatı ile ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. puan, 13 bini aşkın üye, yurt içi ve yurt dışında 60 bini aşkın firma ile sahada Türk Yüzyılının başlangıcı için gece gündüz birlikte koşmak, konuşmak ve çalışmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

haber-sariyahsi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu