Ekonomi

İtalyan Panetta, ECB’nin faiz indiriminin yakın olabileceğini söyledi

CENOA, İtalya – Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) önemli politika yapıcılarından Fabio Panetta, cumartesi günü yaptığı açıklamada, ECB’nin faiz indirimini düşünme zamanının yaklaştığını belirtti. Cenova’daki Assiom Forex toplantısında konuşan Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve İtalya Merkez Bankası’nın şu anki lideri Panetta, faiz oranlarının düşürülmesine yönelik doğru zamanlanmış ve kademeli bir yaklaşımın, finansal piyasalardaki potansiyel oynaklığın azaltılmasına yardımcı olabileceğini ve daha geniş kapsamlı olarak, faiz oranlarının düşürülmesine yardımcı olabileceğini öne sürdü. ekonomi.

Panetta, faiz artışlarının ekonomiyi geçmişe kıyasla daha güçlü etkilediğini ve devam eden enflasyondaki düşüş sürecinin kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Panetta, hızlı ve kademeli bir faiz oranı indiriminin avantajlarını ve dezavantajlarını, piyasalarda ve ekonomik faaliyetlerde istikrarsızlığın artmasına yol açabilecek daha sonraki ancak daha agresif bir yaklaşıma göre değerlendirmenin önemini vurguladı.

Son olarak ECB, faiz oranlarını bir önceki ayki rekor seviye olan %4’te tutarak enflasyonla mücadele kararlılığını pekiştirdi. Ancak tartışmalar ECB’nin ne zaman faiz indirimine başlayacağına kaydı ve bunun Nisan ayı başlarında gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair spekülasyonlar var.

Panetta, parasal genişlemenin kesin zamanlamasına ilişkin varsayımlara karşı uyarıda bulunarak, bu tür tahminlerin ECB Yönetim Konseyi’nin kolektif karar alma sürecine saygı göstermeyeceğini belirtti. ECB, Eylül ayında en hızlı faiz artırım serisini tamamladı.

ECB’nin önde gelen yetkililerinin son açıklamaları, faiz indirimlerini düşünmeden önce enflasyonun yolunda gittiğine dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyulduğunu ortaya çıkardı. Ancak enflasyonist baskıların azaldığına dair inanç artıyor.

Panetta, fiyat istikrarını korumak ve reel ekonominin gereksiz yere zarar görmesini önlemek amacıyla mali genişlemenin başlayabileceği koşulların tartışılmasının önemini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

sindirgihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu