Haber

İspanya Süper Kupası 2024’te Suudi Arabistan’da oynanacak

İspanya Futbol Federasyonu’nun (RFEF) Suudi Arabistan Futbol Takımı ile yaptığı anlaşma uyarınca, 2019 yılından bu yana Suudi Arabistan’da oynanan İspanya Süper Kupası’nın maç tarihlerinin 10-14 Ocak 2024 olduğu açıklandı. Federasyon.

RFEF, Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona ve Osasuna grupları arasında oynanacak Süper Kupa karşılaşmalarının 10-14 Ocak’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadı’nda oynanacağını duyurdu.

Süper Kupa maç takvimine göre yarı final maçları Real Madrid ile Atletico Madrid arasında 10 Ocak’ta, Barselona ile Osasuna arasında 11 Ocak’ta, final maçı ise 14 Ocak’ta oynanacak. Tüm maçlar saat 21.00’de başlayacak. GMT.

RFEF, 2019 yılında Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ile yaptığı anlaşma ile İspanya Süper Kupası maçlarının 6 yıl boyunca toplam 240 milyon euro karşılığında Suudi Arabistan’da oynanmasına karar vermişti.

Eski Barselona futbolcusu Gerard Pique’e ait sporKosmos ajansının aracılık ettiği bu anlaşmada yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma halen devam ediyor.

Birçok ülkede canlı yayınlanan Muhteşem Kupa’da Suudi Arabistan, yarı finalde kaybeden takıma 800 bin euro, finalde kaybeden takıma 1,4 milyon euro, finali kazanan takıma ise 2 milyon euro ödül verecek. bardak.

İspanya’daki La Liga kulüplerinin gelirlerini artırmak ve tanıtmak amacıyla Süper Kupa maçları ilk kez 2018 yılında ülke dışında oynanmış ve bu maça Fas’ın Tanger kenti ev sahipliği yapmıştı.

Süper Kupa, 2020 yılında formatını değiştirerek 4’lü finale (La Liga birinci ve ikinci ile Kral Kupası finalistleri) dönüştü.

Bu kupayı en çok kazanan takım son şampiyon Barcelona (14 kez) olurken, onu Real Madrid (12 kez) takip ediyor.

orhangazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu