Yaşam

İnegöl’ün İlk Sosyal Girişimcilik Eğitimi Gerçekleştirildi

İnegöl Belediyesi, Social Business Global ve TÜMMİAD işbirliğiyle 16-35 yaş arası gençlere Sosyal Girişimcilik Eğitimi ve Kampı düzenledi. Dün eğitimle başlayan program, akşam saatlerinde DOSTUM Tesisleri’ndeki kamp programıyla devam etti. Eğitime 182 genç, kampa ise 50 genç katıldı.

Gençlere yönelik düzenlediği etkinlik ve programlarla donanımlı bir nesil oluşturmak için çaba sarf eden İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz hafta yeni düzenlemesinin duyurusunu yaptı. İnegöl Belediyesi organizasyonuyla Social Business Global ve TÜMMİAD (Tüm Mucitler Buluş, Yenilik ve Araştırma Derneği) iş birliği ile ilk kez 08-09 Aralık 2022 tarihlerinde İnegöl’de “Sosyal Girişimcilik Eğitim ve Kampı” düzenlendi.

FIRSATLARIMIZI GENÇLERİMİZ İÇİN DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ

TÜMMİAD Lideri Bülent Kavaklı ve Social Global Business Ülke Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel’in katıldığı Sosyal Girişimcilik Eğitim ve Kampı, 16-35 yaş arası gençlere yönelik düzenlendi. Perşembe günü saat 17.00’de Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda Sosyal Girişimcilik Eğitimi ile başlayan programa 182 kişi katıldı. Eğitim programına Belediye Başkanı Alper Taban da katılarak gençlerle bir araya geldi. Burada kısa bir selamlama yapan Önder Taban, “Değerli bir program içerisinde olduğunuzu belirtmek isterim. Bugün pahalı eğitmenlerimizin bilgi ve deneyimlerinden yararlanacaksınız. Bildiğiniz gibi, hayatta fırsatlar var. Ancak bu fırsatlara ulaşmak isteyenler, kendini geliştirebilenler, kendini yenileyenler ve yerlerinde durmayanlar bu fırsatlara ulaşacaktır. Kimin iki eşit günü varsa aslında boşa gitmiş demektir. İnsan gelişmeye müsait bir varlıktır. Allah’ın ilk emrini okuyun. Bu işin neresindeyiz diye kendimi sorguluyorum. Sizlerin girişimcilik imkanlarınız, yeni buluş ve yeni uygulamalarınız, yeni uygulamalarınızla İnegöl’ümüzü hem ülkemizde hem de uluslararası alanda daha iyi yerlere taşıyacağımızı umuyorum. Biz gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak tesislerimizi sizler için hayırlı bir şekilde kullanmak isteriz. Amaçlı şeyler yapmak istiyoruz. Karşı tarafta karşılığını alacağımıza inandığımız görevleri yerine getirmek istiyoruz. Ve gerçekten harika şeyler oluyor. Çoğunuz bu işlerin içinde, yanında ya da takipçisisiniz. Birileri zamanını farklı yerlerde farklı şekillerde geçiriyor olabilir ama bu senin için zaman. Gençsin, her şeye hazırsın. 5-10 yıllık kısa bir kariyer planı yapsanız bile çok iyi yerlere geleceğinize inanıyoruz. Bizlere bu yolda katkı sağlayan eğitimcilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİM KATILIMCILARINA SERTİFİKA VERİLDİ

Başkan Taban’ın konuşmasının ardından TÜMMİAD Lideri Bülent Kavaklı ve Sosyal Küresel İş Ülkeleri Lideri İsmail Hilmi Adıgüzel’in eğitimi gerçekleştirildi. Günün sonunda eğitime katılanlara katılım sertifikası verildi.

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLENDİ

Eğitim sonrası sınavda başarılı olan 50 kişi ile DOSTUM Tesislerinde Sosyal Girişimcilik Eğitim Kampı düzenlendi. Tanışma ile başlayan kamp programı ardından; Yürüyüş, Yemek, Sohbet, Saçma Oyun, Girişimcilik Sinema Gösterimi ve serbest zaman ile devam etti. Bu sabah sporla güne başlayan küme, ardından kahvaltıyla kampı tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu