Haber

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan: “Ekmek fiyatlarında herhangi bir artış öngörmüyoruz”

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan: “Ekmek fiyatlarında herhangi bir artış öngörmüyoruz”

Mahmut Gürcan, “4 buçuk milyon ton buğdayı depolarımıza koyduğumuzu ifade etmek istiyorum”

‘Ekonomi Buluşmaları’nın 39. programı Üsküdar’da gerçekleşti

İSTANBUL – AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından İstanbul’un 39 ilçesinde düzenlenen “Ekonomi Buluşmaları”nın Üsküdar toplantısı yapıldı. Programda konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Yaklaşık 4 buçuk milyon ton buğdayı depolarımıza koyduğumuzu belirtmek isterim. buğday, ekmek fiyatlarında ise önümüzdeki dönemde herhangi bir artış öngörmüyoruz.”

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomik İşler Birimi tarafından İstanbul’un 39 ilçesinde düzenlenen “Ekonomik Buluşmalar” toplantısının sonuncusu Üsküdar’da düzenlenen toplantı ile gerçekleştirildi. Üsküdar Düğün Sarayı’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar ilçe temsilcileri, iş adamları, iş kadınları ve sanayiciler katıldı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan, toplantıda Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum yaptı.

Gürcan, dünyanın son 3 yıldır ciddi bir pandemi sürecinden geçtiğini, pandemi sürecinde dünyada yaşanan kapanmalar, lojistik zincirin kırılması gibi durumların ekonomide bir takım sıkıntılara yol açtığını, ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade etti. özellikle pandemi sonrası yaşanan Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte enerji fiyatlarındaki artışlar. Türkiye’de de önemli etkileri olduğunu belirtti.

Açıklama yapan Mahmut Gürcan, “Dünyada yaşanan pandemi süreci zaman zaman ekonomide çok önemli sorunlara neden oldu. İki yıldır yaşadığımız Pandemi sürecinden sonra hep ciddi bir enflasyonist baskı yaşadık. dünya ekonomisi, lojistikteki kesintiler ve tedarik zincirindeki kopukluklar.Ukrayna-Rus Savaşı’ndan da etkilenen gaz fiyatlarındaki artış geçen yıla göre çok daha yüksek bir hızla devam ediyor.Şu anda yaklaşık bin metreküp doğalgaz Avrupa’da fiyatlar 2022 ortalamasının üzerinde 1.656 Euro civarında. Petrol fiyatlarında özellikle Ukrayna-Rusya savaşının ardından son durum “İçinde bulunduğumuz dönemde bir ölçüde gevşeme yaşıyoruz. Umarım bu düşüşün devam edeceğini öngörüyoruz. Petrol fiyatlarındaki düşüşün önümüzdeki dönemde pompa fiyatlarına yansıyacağını görüyoruz” dedi.

“4 buçuk milyon ton buğdayı depolarımıza koyduğumuzu ifade etmek istiyorum”

Bakan Yardımcısı Gürcan, “Gıda fiyatları başta olmak üzere küresel ekonomide önemli artışlar oldu. Hem pandemi sonrası daralmada hem de Ukrayna-Rusya savaşında tahıl koridorunun kurulmasından önce buğday fiyatlarında önemli artışlar oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın emek ve katkılarıyla oluşturulan hububat koridoru sayesinde buğday fiyatlarında hep birlikte düşüşler gördük.Türkiye’de buğday konusunda özel bir yük olmayacağını, toprak mahsullerinin bittiğini belirtmek isterim. Ofisimiz bu yıl önemli miktarda buğday tedarik etti, iç piyasadan önemli miktarda buğday satın aldık ve yaklaşık 4,5 milyon ton buğdayı depolarımıza koyduk” dedi. .

“Ekmek fiyatlarında rastgele bir artış öngörmüyoruz”

Gürcan, açıklamalarına devam ederek, “Ülkemizde buğday konusunda önümüzdeki dönemde herhangi bir karamsarlık ve ekmek fiyatlarında gelişigüzel bir artış öngörmüyoruz çünkü aldığımız buğdayları yönetmelikle un fabrikalarına tedarik ediyoruz ve tedarik etmeye devam ediyoruz. Bu durum önümüzdeki dönemde de devam edecek. Anlaşmalı un fabrikalarına özellikle düşük fiyattan buğday satmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu