Haber

Filistin diplomasisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile telefonda görüştü

İsrail abluka altına aldığı Gazze’de gece gündüz bombardımanını sürdürüyor.

6 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği savaş, 20. gününde de etkisini sürdürdü.

Binlerce masum insanı katleden, yaralıların hastanelerde tedavi görmesine izin vermeyen İsrail’in durdurulması için dünyanın dört bir yanından tepkiler yağıyor.

Olayların başından itibaren arabuluculuk yapan ve Filistin’de sivillerin korunması için çaba gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diplomatik trafiğini sürdürüyor.

Bu bağlamda Erdoğan birçok devlet yetkilisiyle diplomatik trafiğini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Francis görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Katolik Hıristiyanların Ruhani Başkanı ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis ile telefonda görüştü.

“Katliam boyutuna ulaştı”

Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in saldırılarının katliam boyutuna ulaştığını belirterek, şunları söyledi:

İsrail’in hiçbir kutsal metinde yeri olmayan Gazze saldırıları katliam boyutuna ulaştı. Uluslararası toplumun yaşananları görmezden gelmesi insanlık ayıbıdır ve tüm devletlerin bu insanlık trajedisine karşı seslerini yükseltmeleri gerekmektedir.

“Herkesin aktif destek vermesi gerekiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç semavi dinin kutsal mekanlarına ev sahipliği yapan bölgede kalıcı barışın ancak 1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi açıdan bütünleşmiş bir Filistin Devleti’nin kurulmasıyla mümkün olacağını söyledi. .

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin Gazze’ye insani ve tıbbi yardım ulaştırılması konusunda büyük çaba sarf ettiğini, yardımların saf sivillere kesintisiz ulaştırılması için herkesin bu çabalara aktif olarak destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu