Haber

Eyüpsultan’da tramvay ile otobüs çarpıştı. 4’ü ağır 19 kişi yaralandı

İSTANBUL’da tramvay ile otobüsün çarpışması sonucu 4’ü ağır 19 kişi yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan kazayla ilgili soruşturma sürerken, tramvay sınırındaki sinyalizasyonun bir haftadır arızalı olduğu iddia edildi.

Kaza, saat 09:00 sıralarında Alibeyköy Namık Kemal Caddesi üzerinde meydana geldi. Taksim-Cebeci seferleri yapan 36T limitli otobüs, Taksim’den Cebeci’ye gidiyordu. Her zamanki güzergahında seyreden otobüs, Namık Kemal Caddesi’ndeki rayların üzerinden geçerken Alibeyköy Metro İstasyonu yönünden gelen tramvay ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen otobüs, park halindeki 2 araca ve bir güvenlik kulübesine çarptıktan sonra durabildi.

Tramvayın ikiye ayırdığı otobüste yaralananlara ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla çevredeki hastanelere sevk edilirken, otobüste sıkışan bir yolcu itfaiyenin çalışmasının ardından çıkarılarak hastaneye sevk edildi. “Başka kayıp var mı?” diye sordu ambulans megafonundan. duyurular yapıldı. Ekipler, raydan çıkan tramvay ve hurdaya çıkan otobüsün enkazını kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, tramvay sınırındaki sinyalizasyonun bir haftadır arızalı olduğu öne sürüldü.

Kaza sonrası açıklama yapan Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, “Şu an itibariyle 19 yaralımız var. 4 ağır yaralımız var. Burada yaralı yok. Hepsi hastanelere sevk edildi.”

Sürüklenen otobüsün çarptığı güvenlik kabininde saç dökülmesinden kurtulan Selahattin Şahin, “Kabindeydik, sesi duyunca deprem zannettik. Tramvayın ikiye ayrıldığını gördük. “Otobüs ikiye bölündü, araçlarda hasar meydana geldi ve baraka devrildi. Yaralı var, ölü yok. Otoparkta görev başındayız” dedi.

KAZADA GÜVENLİK KAMERASI Ortada kazaya ait farklı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Manzaralarda, tramvayın yandan çarpmasıyla sürüklenen otobüsün yoldan çıktığı görülüyor.

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu