Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in insanlık suçlarına karşı birlikte tepki göstermeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulu’na gönderdiği video mesajında ​​şunları söyledi; “İsrail’in işlediği insanlığa karşı suçların ve savaşların uluslararası alanda göz ardı edilmemesi için yoğun çaba harcıyoruz. İsrail’in Gazze’deki zulmüne karşı İslam ülkelerinin ortak tepki vermesi ve ortak hareket edebilmesi için diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulu’na video bildiri gönderdi. Erdoğan mesajında ​​şunları kaydetti:

“İslami Gençlik Forumu’nun Asya’dan Afrika’ya, Amerika’dan Arap yarımadasına kadar geniş bir coğrafyada Müslüman gençlere yönelik yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Müslümanların ve gençlerin güçlenmesi ve güçlenmesi için çok çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor. Ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda özgüven sahibiyiz.Forumumuzu düzenlediği için tebrik ediyorum.Gazze’de ve işgal altındaki Filistin’de yaşanan katliamlarda birlikte hareket etmenin ne kadar hayati olduğunu Müslüman gençler olarak bir kez daha gördük. 7 Ekim’den bu yana bölgeler.

İsrail işgal güçleri, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 28 bin Filistinli kardeşimizi tüm dünyanın gözü önünde hunharca şehit etti. İsrail’in doğrudan sivilleri hedef alan bombardımanları sonucunda 67 binden fazla masum Filistinli yaralandı. İbadethaneler, okullar, hastaneler ve sivil altyapıya ilişkin her şey, tıpkı Naziler gibi İsrail’in saldırılarının hedefi haline geldi. Türkiye olarak bu saldırılara karşı Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. İnsani yardımların ulaştırılmasından, kanser hastalarının ülkemize getirilip tedavilerinin sağlanmasına kadar birçok adım attık. İsrail’in işlediği insanlığa karşı suçların ve savaşların uluslararası alanda göz ardı edilmemesi için yoğun çaba harcıyoruz. İsrail’in Gazze’deki zulmüne karşı İslam ülkelerinin ortak tepki ve hareket etmesini sağlamak amacıyla diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Filistin’deki işgal politikaları ve katliamlar sona erdiğinde, 1967 sınırlarına dayalı, başkenti Kudüs olmak üzere bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğüne sahip bir Filistin devleti kurulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. “İslam İşbirliği Gençlik Forumu’nun Filistin davasında her zaman sergilediği akıllı ve aktif duruşu takdir ettiğimizi belirtmek isterim.”

ulas-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu