Haber

Çanakkale’de şiddetli yağışlar sonucu Karamenderes Çayı taştı

ÇANAKKALE’de 2 gün boyunca devam eden şiddetli yağışların ardından Karamenderes Deresi debisinin artması nedeniyle taştı. Bölgedeki bazı tarlalar sular altında kalırken, Kalafat köyü ve Yeniköy yolu ulaşıma kapatıldı.

Çanakkale’de 2 gündür devam eden şiddetli yağış günlük hayatı olumsuz etkiledi. İçinde birçok su kaynağı bulunması nedeniyle mitolojide ‘Bin Pınarın İdası’ olarak anılan ve Kaz Dağları ile Bayramiç Barajı’ndan beslenen Karamenderes Çayı, şiddetli yağışlar sonrasında debisinin artması sonucu taştı. Sel nedeniyle bölgedeki bazı tarlalar sular altında kalırken, jandarma ekipleri yolu güvenlik şeridiyle kapattı.

VALİLİK: ÇAY YATAĞINA KAPATMAYIN

Konuyla ilgili Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Karamenderes Çayı’nın su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Kalafat, Tevfikiye ve Kumkale güzergahında su baskını meydana geldi. Bölgedeki vatandaşlarımızın dereye yaklaşmamaları önemle rica olunur. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmasına rağmen vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından “Aksiliklere karşı dikkatli olunması ve tedbir alınması gerekmektedir.” denildi.

Karamenderes Deresi’nin her yıl taştığını söyleyen Kalafat Köyü Muhtarı Alaattin Şen, “Can kaybı yok ama ister istemez tarlalarımız sular altında kalıyor. Jandarma ekipleri gerekli tedbirleri aldı. Vatandaşlarımızın geçebilmesi için bölgeye şeritler çektiler. Girmeyin. Büyük bir sorunumuz yok. Vatandaşlarımızı uyardık, herkesi durumla ilgili bilgilendirdik. “Yol, Kalafat Köyü ile Yeniköy ortasındaki tarlalarımıza ulaşım sağlıyor. Orada bir köprü var. Ulaşımı sağlamak için köprüden geçmemiz gerekiyor ama su taştığı için geçemiyoruz. Kışın hep aynı sorunu yaşıyoruz.” dedi.

tarsus-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu