İş

Bir zamanlar MS DOS ile çalışan grafik arayüze sahip Windows’un öldüğünü sanıyorduk…

Almanya’da Gulp.de platformunda yayınlanan bir iş ilanında Alman demiryolları şirketinin, MSDOS ve Windows 3.11 Bunu işleyebilecek bir teknisyen aradığını açıkladı. Kısa sürede kaldırılan ilan muhtemelen daha önce bu eski Windows üzerinde çalışmış deneyimli bir teknisyen tarafından uygulanmış çünkü yeni nesil mühendislerin veya teknisyenlerin Windows 3.11’in ne olduğunu bile bilmediklerini varsaymak kolaydır.

İşe alınacak teknisyenin Siemens ve Deutsche Bahn tarafından işletilen demiryolu projesinde çalışacağı anlaşıldı ancak ne Siemens ne de DB bu konu hakkında bir yorumda bulunmadı.

Windows 3.11 üzerinde çalışacak olan 30 yaşındaki teknisyenden, aslında bir işletim sistemi değil, MS DOS sisteminin grafiksel arayüzü olan Windows 3.11’e ne olduğu anlatılıyor. ağ sorunlarıBunu düzeltmek için yamalar yapması istendi.

İş ilanı aynı zamanda eski sistemlerin bakımının yapılması, çalışır durumda tutulması ve trenlerdeki sunucularla gerçek zamanlı bağlantı kurulması görevlerini de içeriyordu. Elbette saatte yüzlerce kilometre hızla giden trenlerde Windows 3.11 gibi yavaş ve eski teknolojilerin kullanılması da endişe kaynağı ve Almanlar da bu durumun farkında ve konu gazetelerde haber olarak dikkat çekti. ülke.

Öte yandan bazı Alman vatandaşlar da eski ama kanıtlanmış sistemlerin düzgün çalıştıkları sürece mevcut olması gerektiğini savundu. Siemens’in tren kontrol sistemi Sibas’ın uzun süredir Windows 3.11 ile çalıştığını ve işini çok iyi yaptığını iddia etmek hiç de zor değil.

Tren sistemlerini değiştirmenin ve güncellemenin büyük maliyetler yarattığı da unutulmamalıdır. Söz konusu trenler olunca cep telefonu gibi her yıl değişip güncellenmek yerine, 50-100 yıl sürecek sistemlerin kurulması gerekmektedir. Bu iş ilanı aynı zamanda Almanya’daki demiryolu sistemlerinin uzun süre planlandığı gibi işlediğinin de kanıtı olabilir.

oltuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu